Search This Blog

Wednesday, March 23, 2016

Guru cekup lelaki gila seks


LELAKI gila seks yang dicekup kerana cuba memeluk, mengintai murid perempuan di dalam tandas sebuah sekolah agama di Seksyen 19, Shah Alam semalam.


SHAH ALAM – Seorang pelajar kolej swasta yang dikatakan gila seks berjaya diberkas oleh sekumpulan guru selepas menceroboh masuk ke kawasan sebuah sekolah agama Seksyen 19 di sini kelmarin untuk mengintai pelajar perempuan.
Dalam kejadian pukul 12 tengah hari itu, lelaki berusia 22 tahun bertindak mema­suki pekarangan sekolah ber­kenaan menggunakan laluan saluran longkang di belakang sekolah terbabit.
Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Shafien Mamat berkata, bagaimanapun suspek berjaya ditahan dalam cubaan keduanya yang ma­suk ke sekolah itu untuk me­lakukan perkara sama pada pukul 4 petang.
“Suspek menceroboh ma­suk ke dalam sekolah melalui saluran longkang di belakang sekolah itu. Setelah berjaya, suspek masuk ke dalam tandas pelajar pe­rempuan dan bersembunyi di dalam bilik air.
“Seorang pelajar perempuan darjah lima kemudian masuk ke dalam tandas bersendirian. Suspek terus memeluk pelajar terbabit tetapi tidak berjaya,” kata­nya ketika dihubungi Kosmo! di sini semalam.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0323&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_04.htm#ixzz43g2Dq3I4 
Hakcipta terpelihara 

Dalang rompakan terbesar dipenjaraAGENSI - IMEJ menunjukkan gambar terkini Reader (kiri) dan gambar lama pada tahun 1986.


LONDON – Dalang rompakan barang kemas terbesar di Britain, Brian ‘The Guv’nor’ Reader, 77, dihukum penjara enam tahun tiga bulan kelmarin selepas mengaku bersalah terbabit dalam rompakan berkenaan.
Reader yang merupakan anggota paling tua dalam kumpulan itu mengaku bersalah pada September lalu atas tuduhan bersubahat melakukan rompakan.
Pasukan pendakwa raya menyifatkan rompakan di kawasan kedai barang kemas London, Hatton Garden itu sebagai ‘rompakan paling besar dalam sejarah perundangan Bri­tain’ melibatkan barang kemas, bongkah emas dan wang tunai bernilai £14 juta (RM81 juta).
“Saya berpuas hati kamu digambarkan sebagai salah seorang dalang rompakan dan terlibat dalam beberapa perjum­paan berkala,” kata Hakim Christopher Kinch kepada Reader di Mahkamah Woolwich Crown di tenggara London ketika dia menjatuhkan hukuman tersebut.


AGENSI - BILIK kebal yang diceroboh masuk oleh kumpulan perompak yang diketuai oleh Reader.


Reader menghadiri perbicaraan tersebut melalui paparan video secara langsung selepas mahkamah dimaklumkan dia kurang sihat.
Penjenayah warga emas itu menghidap kanser prostat, kurang pendengaran, mata kabur, beberapa kali diserang angin ahmar dan memerlukan bantuan untuk urusan harian seperti mandi.
Reader juga pernah di­sabitkan kesalahan pecah rumah pada 1950. Lapan rakan jenayahnya dalam rompakan terbaru itu telah dijatuhkan hukuman penjara kerana peranan masing-masing sebelum ini.
Kumpulan perompak itu berjaya masuk ke sebuah bilik kebal pada 2 April tahun lalu iaitu ketika musim cuti Easter dan mengambil masa tiga hari untuk memecah masuk dan mengupil 73 peti ke­selamatan milik kedai barang kemas berkenaan.
Mereka dilaporkan menggunakan gerudi khas untuk mengorek dinding konkrit setebal 50 senti­meter bangunan ber­kenaan. Berikutan beberapa siri tangkapan, pihak berkuasa bagaimanapun hanya berjaya mene­mui semula emas dan bara­ngan kemas bernilai £3.7 juta (RM21 juta). – AFP


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0323&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_04.htm#ixzz43g1srkAk 
Hakcipta terpelihara