Search This Blog

Saturday, October 8, 2016

Wanita kelar anak tiri

Wanita kelar anak tiri


8 OKTOBER 2016 Lokasi kejadian.

Gambar kecil - Reem Al Rashidi


RIYADH - ARAB SAUDI. Polis Wilayah Timur Arab Saudi berkata, seorang kanak-kanak perempuan berusia 6 tahun mati dibunuh oleh ibu tirinya selepas dibawa pulang dari sekolah.
Reem Al Rashidi sepatutnya tamat sesi persekolah di Al Ahsa pada 8.45 pagi namun ibu tirinya itu pergi ke sekolah dan merayu membawanya pulang lebih awal dan memberikan kad pengenalan keluarga bagi meyakinkan pihak sekolah.
Mengikut undang-undang Saudi, murid sekolah hanya dibenarkan meninggalkan sesi persekolahan jika ibu bapa menunjukkan kad pengenalan keluarga untuk membuktikan mereka adalah waris yang sah.
Bagaimanapun, wanita itu memperdayakan pihak sekolah dan berpura-pura dia adalah ibu kandung kepada kanak -kanak itu bagi mendapatkan kebenaran untuk membawa mangsa pulang, lapor Akhbar Sabq dipetik GulfNews.
Suspek kemudian membawa mangsa ke sebuah kawasan terpencil sebelum bertindak mengelar leher kanak-kanak itu dengan pisau dan menyebabkan mangsa mati serta-merta.
Susulan serbuan, polis menyerbu masuk ke rumah suspek dan merampas pisau
Polis mengesahkan pembunuhan kejam itu dan berkata, pihaknya menerima panggilan sekitar jam 9.00 pagi dari seorang warga tempatan melaporkan mengenai pembunuhan itu.
Polis bergegas ke lokasi kejadian dan menemui mayat Reem di sebuah kawasan terbuka berhampiran dengan rumah keluarganya.
Jurucakap polis berkata, pembunuh adalah seorang wanita warga Arab Saudi berumur dalam lingkungan 30 an dan kes ini akan dirujuk kepada pendakwaraya untuk siasatan lanjut.

No comments:

Post a Comment