Search This Blog

Monday, October 3, 2016

Tiga mangsa lemas di Lubuk Jepun dikenal pasti

JENAYAH ISNIN, 3 OKTOBER 2016 @ 3:29 PM

Oleh Siti Azila Alias sitiazila@bh.com.my

Laluan denai sejauh empat kilometer menuju ke Air Terjun Lubuk Jepun. 


Laluan denai sejauh empat kilometer menuju ke Air Terjun Lubuk Jepun. 

GOMBAK: Tiga pemuda yang lemas di Air Terjun Lubuk Jepun, Batu 16, di sini, pagi tadi dikenali sebagai Muhammad Abdullah, 22; Azrul Hisham Azman, 27, dan Mohd Shazwan Rahim, 27. Muhammad adalah penuntut tahun tiga jurusan Ilmu Wahyu di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Azrul Hisham difahamkan seorang pengajar dan bekas pelajar UIAM manakala Mohd Shazwan penuntut sarjana di Universiti Sains Islam Malaysia (USIM).


Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Ali Ahmad, berkata berdasarkan maklumat awal mangsa dikatakan ke air terjun berkenaan bersama tiga rakan yang lain untuk berehat dan mandi-manda, kira-kira jam 10.40 pagi.


"Kita difahamkan, kejadian berlaku apabila salah seorang mangsa cuba mengambil seliparnya yang terjatuh ke dalam lubuk tetapi malangnya dia tergelincir dan jatuh di pusar air sedalam empat meter.


"Dua lagi rakannya yang cuba membantu turut lemas," katanya dalam satu kenyataan di sini, sebentar tadi. Laluan denai sejauh empat kilometer menuju ke Air Terjun Lubuk Jepun.


Dari kiri, Azrul Hisham Azman, Mohd Shazwan Rahim dan Muhammad Abdullah.

Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/198457

No comments:

Post a Comment