Search This Blog

Saturday, October 8, 2016

Sesak 20 km
Kemalangan yang menyebabkan pengguna Lebuh Raya Utara Selatan (arah selatan) menghala ke Johor Bahru, menempuh kesesakan sejauh 20 kilometer di Kilometer 221.7, berhampiran kawasan rehat Pedas-Linggi, jam 1 tengah hari tadi. FOTO ihsan bomba


Nur Saliawati Salberi
nursalia@mediaprima.com.my

Alor Gajah: Pengguna Lebuh Raya Utara Selatan (arah selatan) menghala ke Johor Bahru, menempuh kesesakan sejauh 20 kilometer akibat lorong kanan dan tengah terhalang oleh dua lori yang terbalik dalam kemalangan membabitkan tiga kenderaan di Kilometer 221.7, berhampiran kawasan rehat Pedas-Linggi,  1 tengah hari tadi.

Sehingga jam 5 petang tadi aliran trafik di lokasi terbabit masih perlahan berikutan sebuah dari lori terbalik belum dialihkan.

Ketua Polis Daerah Alor Gajah Superintendan A Asmadi Abd Aziz berkata, kejadian turut menyebabkan pemandu dan dua penumpang Perodua Myvi cedera ringan selepas kenderaan dinaiki mereka terbabas sebelum melanggar besi penghadang jalan di tengah lebuh raya selepas kereta mereka dihimpit lori tangki.

"Kemalangan dipercayai berlaku apabila lori tangki di lorong kiri hilang kawalan dan melanggar sebuah lagi lori membawa peralatan jahitan di hadapan.

"Lori membawa peralatan jahitan kemudian terbabas dan terbalik di lorong kanan. Lori tangki itu jugaterbalik hingga menghalang lorong kanan dan tengah," katanya.

Beliau berkata, kes disiasat mengikut Seksyen 43 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.
Artikel ini disiarkan pada : Sabtu, 8 Oktober 2016 @ 6:28 PM

No comments:

Post a Comment