Search This Blog

Monday, October 3, 2016

Penulis novel, anak lelaki cedera ditetak dua penjenayah


MOHD. IZZUL FARHAN SURIANSHAH  |  02 Oktober 2016 8:46 PM
SEREMBAN 2 Okt. - Seorang penulis novel dan anak lelakinya cedera ditetak selepas rumah mereka dipecah masuk dua penjenayah di Taman Lavender Height, Paroi dekat sini awal pagi ini.
tetak
tetak

Ahmad Patria Abdullah, cedera di kepala dan tangan selepas ditetak ketika bergelut dengan penyamun dalam kejadian samun di rumahnya di Taman Lavender Height, Paroi, dekat sini awal pagi tadi. - UTUSAN/ABD. RAZAK AID
Dalam kejadian kira-kira pukul 5.15 pagi itu, mangsa, Ahmad Patria Abdullah, 61, dan anaknya, Abdullah Hasif, 16, ditetak dengan parang sewaktu bergelut dengan penjenayah terbabit.
Timbalan Ketua Polis Daerah Seremban, Abdul Rahim Daud berkata, Ahmad Patria menyedari rumahnya dipecah masuk apabila terlihat kelibat individu tidak dikenali di dalam rumah ketika menonton televisyen di ruang tamu.
"Dia cuba menghalau suspek dan menjerit memanggil isterinya supaya menghubungi polis lalu berlaku pergelutan dengan suspek," katanya di sini hari ini.
Abdul Rahim berkata, anak lelaki mangsa yang mendengar pergelutan itu dari bilik tidurnya bergegas membantu bapanya mengakibatkan mereka berdua ditetak dengan parang.
Katanya, kedua-dua penjenayah bertindak melarikan diri selepas isteri mangsa bersama dua anaknya berusia 6 dan 10 tahun yang berada di tingkat atas, membunyikan loceng kecemasan rumah.
 "Siasatan awal mendapati kedua-dua suspek telah memotong besi gril tingkap ketika masuk ke kediaman tersebut," katanya.
Beliau berkata, kes disiasat mengikut Seksyen 394 Kanun Keseksaan. - UTUSAN ONLINE
- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/jenayah/penulis-novel-anak-lelaki-cedera-ditetak-dua-penjenayah-1.389821#sthash.S28sQZfI.dpuf

No comments:

Post a Comment