Search This Blog

Tuesday, October 4, 2016

Mayat lelaki ditemui dalam rumah

JENAYAH SELASA, 4 OKTOBER 2016 @ 12:06 AMOleh Mohd Iskandar Ibrahim mohd_iskandar@bh.com.my

 KUALA LUMPUR: Mayat seorang lelaki dipercayai sudah meninggal dunia sejak seminggu lalu ditemui terbaring dalam kediamannya di unit Projek Perumahan Rakyat (PPR) Kerinchi di sini, tadi. Mayat lelaki berusia lingkungan 50-an ditemui penduduk setempat kira>kira jam 11 malam selepas menghidu bau busuk dari rumah mangsa yang terletak di tingkat sembilan.

Polis terpaksa meminta bantuan Jabatan Bomba dan Penyelamat bagi membuka pintu rumah mangsa yang terkunci dari dalam. Menurut jiran yang enggan dikenali, mangsa jarang berada di rumah terbabit dan hanya akan pulang seminggu sekali.

 "Dia memang tinggal sendirian dan jarang berada di rumah. Sejak tiga hari lalu, kami terhidu bau yang sangat busuk sebelum mengambil keputusan melihat rumah mangsa dari bahagian tingkapnya.

 "Kami terkejut apabila melihat mangsa terbaring kaku di hadapan pintu bilik kediamannya," katanya yang terus menghubungi polis memaklumkan kejadian itu. Sementara itu, Ketua Polis Daerah Brickfields, Asisten Komisioner Sharul Othman, ketika dihubungi mengesahkan kejadian.

 "Siasatan awal mendapati mangsa menghidap penyakit kencing manis. Polis mengklasifikasikan kes sebagai mati mengejut (SDR). "Mayat mangsa dihantar ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) untuk tindakan lanjut," katanya.

Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/198618

No comments:

Post a Comment