Search This Blog

Saturday, October 8, 2016

Dua penunggang motosikal maut

MOHD TAHA YAACOB 7 OKTOBER 2016
Dua penunggang motosikal maut

 Mayat Ahmad Luqman ditutup oleh orang ramai sebelum di bawa ke Hospital Besut untuk bedah siasat. BESUT - Dua penunggang motosikal maut dalam dua kejadian berasingan masing-masing  di Bukit Kenak, Jerteh dan Kampung Bekok, Hulu Besut di sini semalam.
Kejadian kira - kira 10.15 malam di Bukit Kenak itu membabitkan seorang pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Seri Nering, Ahmad Luqman Hakim  Zailani, 17 yang juga merupakan calon yang bakal menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) bermula November depan.
Ahmad Luqman maut selepas motosikal yang ditunggangnya dipercayai melanggar belakang sebuah treler yang keluar daripada kilang padi di Bukit Kenak.
Sebelum kejadian mangsa menghadiri solat hajat sempena menghadapi SPM di sekolahnya yang terletak kira - kira 1 kilometer daripada tempat kejadian.
Ketua Polis Daerah Besut, Superintenden Mohd Zamri Mohd Rowi berkata, mangsa meninggal dunia di tempat kejadian.
Sementara  itu kata beliau, dalam kemalangan di Kampung Bekok, Bukit Payong pada jam 1.30 petang semalam melibatkan dua buah motosikal yang datang dari arah sama.
"Salah seorang penunggang, Fauzi Mat Ali, 70, disahkan meninggal dunia jam 8.17 malam hari yang sama ketika menerima di Hospital  Besut," katanya.

No comments:

Post a Comment