Search This Blog

Saturday, October 8, 2016

Dua lori, sebuah kereta kemalangan di Lebuh Raya PLUS


08/10/2016 5:09pm

ALOR GAJAH - Sebuah lori tangki LPG, sebuah lori 'bonded' dan sebuah kereta Perodua Myvi terlibat dalam kemalangan di KM221 Lebuh Raya Utara-Selatan Arah Selatan berhampiran susur keluar Simpang Ampat di sini, hari ini.
Jabatan Bomba dan Penyelamat Melaka menerusi kenyataannya berkata tiga mangsa dapat dikeluarkan daripada kereta Perodua Myvi itu dengan seorang daripadanya parah.
Sebuah jentera bomba dan sebuah lagi jentera EMRS dari Balai Bomba dan Penyelamat Alor Gajah diaraah ke tempat kejadian setelah menerima maklumat pada pukul 12.23 tengah hari tadi.
Menurut kenyataan itu lapan anggota bomba tiba di tempat kejadian 10 minit kemudian dan kerja-kerja menyelamat masih dijalankan di situ.
Kemalangan itu menyebabkan kesesakan lalu lintas sepanjang kira-kira 15 kilometer.
Difahamkan, Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Datuk Mustapa Mohamed yang dalam perjalanan untuk merasmikan program Tunas Belia Bumiputera di Ayer Keroh dekat sini turut tersekat dalam kesesakan itu. - Bernama


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=1008&pub=Kosmo&sec=Terkini&pg=bt_15.htm#ixzz4MUY16qKi 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment