Search This Blog

Saturday, October 8, 2016

Cucu simpan mayat nenek dalam beg plastik8 OKTOBER 2016
Cucu simpan mayat nenek dalam beg


Lokasi penemuan mayat warga emas.


NEW YORK - AMERIKA SYARIKAT. Seorang lelaki yang takut hilang tempat tinggal selepas neneknya berusia 85 tahun meninggal dunia sanggup menyimpan mayat wanita itu di dalam beg plastik di dalam rumahnya sejak 5 bulan lalu.
Memetik laporan AFP, Christopher Fuhrer, 30, ditahan atas tuduhan tidak membuat pengembumian dan beberapa caj lain selepas pegawai yang mengendalikan pemeriksaan kebajikan di rumah milik Erika Kraus Breslin menemui mayatnya, menurut polis.
"Dia sukakan dan sayang cucunya itu.
"Antara ramai-ramai cucu yang lain, lelaki berkenaan adalah cucu yang sering disebutnya," kata Toni Binanti, pemilik kedai roti di mana tempat Kraus Breslin bekerja sejak dua dekad lalu.
Pemeriksaan perubatan akan dijalankan bagi menentukan punca sebenar kematian Kraus Breslin, namun polis berkata, kematian wanita itu kelihatan tidak mencurigakan.
"Fuhrer berpindah ke rumah neneknya di kawasan kejiranan Ridgewood beberapa tahun lalu," kata Binati.
Jiran menyifatkan lelaki itu seorang pendiam dan jarang bergaul dengan orang.
Sementara itu, memerik CBSNews, insiden itu disedari selepas anak perempuan wanita itu yang tinggal di luar daerah meminta pihak berkuasa menjeguk ibunya selepas dia gagal menghubunginya sejak lima bulan lalu.
Polis kemudian menemui mayat wanita itu di tingkat atas rumahnya yang dibalut dengan 16 lapisan beg plastik bersama pewangi dan kipas terpasang bagi mengelakan bau busuk.
Menurut sumber polis, suspek memberitahu penyiasat dia risau tidak mempunyai tempat tinggal selepas neneknya itu meninggal dunia.
Suspek kini ditahan dan tidak memberikan sebarang komen.

No comments:

Post a Comment