Search This Blog

Tuesday, October 4, 2016

Asrama terbakar, lima pelajar dimasukkan ke HTAA


BERNAMA  |  04 Oktober 2016 3:53 PM
gim

Keadaan salah sebuah bilik di asrama lelaki Sekolah Menengah Teknik Kuantan yang musnah terbakar. - UTUSAN
KUANTAN 4 Okt. - Seramai 88 pelajar di Sekolah Menengah Teknik Kuantan yang sedang nyenyak tidur awal pagi tadi, dikejutkan dengan kejadian kebakaran melibatkan dua bilik di bangunan asrama lelaki sekolah itu.
Pegawai Bomba Kanan II dari Balai Bomba dan Penyelamat Kuantan, Azmi Jaafar berkata, pihaknya mendapat panggilan berhubung kejadian itu pada 3.10 pagi dan tiba di lokasi kejadian 13 minit kemudian.
"Setibanya di lokasi, pihak kami mendapati dua bilik iaitu satu bilik bacaan dan satu lagi bilik gimnasium yang terletak di tingkat bawah bangunan asrama lelaki ini sudah terbakar 100 peratus.
"Ketika itu, terdapat seramai 15 pelajar lelaki terperangkap di blok bangunan asrama tiga tingkat ini, namun hasil tindakan pantas anggota bomba kesemua mereka berjaya diselamatkan," katanya di sini, hari ini.
Azmi berkata, bagaimanapun, pihaknya difahamkan lima pelajar lelaki telah dimasukkan ke Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) untuk mendapat rawatan lanjut kerana dipercayai mengalami asma akibat terhidu asap.
Sebanyak tiga jentera dengan 14 pegawai serta anggota bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat Kuantan terlibat dalam operasi berkenaan dan api dapat dipadam sepenuhnya pada 5.13 pagi.
Nilai kerugian dianggarkan kira-kira RM30,000 tidak termasuk bangunan, dan punca kejadian berkenaan masih dalam siasatan. - BERNAMA
- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/nahas-bencana/asrama-terbakar-lima-pelajar-dimasukkan-ke-htaa-1.390585#sthash.2Avi7QlC.dpuf

No comments:

Post a Comment