Search This Blog

Monday, October 3, 2016

Amuk, lelaki direman seminggu


NORLIA RAMLI  |  03 Oktober 2016 1:01 PM
LELAKI berusia 32 tahun

LELAKI berusia 32 tahun dibawa ke Mahkamah Majistret Sik Kedah hari ini bagi mendapatkan tahanan reman membantu kes amuk yang menyebabkan seorang pemuda lumpuh dan warga emas terbunuh di Baling semalam.
SIK 3 Okt. - Seorang lelaki berusia 32 tahun direman tujuh hari bermula hari ini bagi membantu siasatan kes amuk yang menyebabkan seorang pemuda lumpuh dan warga emas terbunuh di Kampung Lanai dekat sini semalam.
Perintah reman itu dikeluarkan oleh Majistret Mohd. Izmi Ibrahim di Mahkamah Majistret di sini hari ini.
Suspek yang berpakaian lokap dibawa ke mahkamah kira-kira pukul 8.30 pagi dan beredar pada pukul 9.46 pagi.
Ketua Polis Daerah Baling, Superintenden Shariffuddin Yusof berkata, kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan dan mayat mangsa dibawa ke Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) Alor Setar untuk dibedah siasat.
Katanya, kedua mangsa meninggal di tempat kejadian akibat kecederaan teruk di bahagian kepala.
Dalam kejadian kira-kira pukul 9.50 pagi semalam seorang lelaki berusia 32 tahun bertindak memukul sehingga mati adiknya yang lumpuh dan ibu saudara mereka yang cuba menenangkan suspek.
Kejadian itu mengakibatkan Muhammad Azwan Wahab, 26, yang lumpuh dan Rokiah Abdullah, 54, maut akibat kecederaan parah pada bahagian muka dan kepala dipercayai dipukul dengan kayu, pengukur kelapa dan bata. - UTUSAN ONLINE
- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/jenayah/amuk-lelaki-direman-seminggu-1.390127#sthash.4N6ZBSBq.dpuf

No comments:

Post a Comment