Search This Blog

Thursday, September 29, 2016

Tiga lelaki berdepan hukuman mati
Zahabuddin (dua dari kiri) dan Azlan (kiri) dibawa anggota polis keluar dari Mahkamah Majistret Kota Bharu semalam selepas didakwa melepaskan tembakan hingga mencederakan seorang lelaki bulan lalu.

KOTA BHARU – Dua beradik terma­suk seorang lelaki berdepan hukuman mati selepas dihadapkan ke dua Mahkamah Majistret berbeza di sini semalam atas pertuduhan melepaskan tembakan dan bersubahat dalam kejadian di hadapan sebuah kedai makan di Kampung Bunut Payung di sini bulan lalu.

Tiada sebarang pengakuan direkodkan daripada dua beradik itu, Muhammad Zahabuddin Ab. Kadir, 29, dan Mohammad Azlan Ab. Kadir, 26, terhadap pertuduhan yang dibacakan di hadapan Majistret Mohd. Firdaus Zainal Abidin.

Mereka didakwa bersama-sama telah melepaskan tembakan daripada senjata api Revolver 2 inci jenama Smith & Wesson bernombor siri 660339 sehingga menyebabkan kecederaan pada Muhammad Bazli Aiman Mohamed Zu, 22, di hadapan Restoran Shisha Maroh Hookah, Jalan Tengku Mohd. Maasum di sini antara pukul 2 pagi hingga pukul 2.15 pagi, 23 Ogos lalu.Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0929&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_08.htm#ixzz4Lb9ei9eY
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment