Search This Blog

Monday, September 5, 2016

Tembak di kepalaDR Abdul Rahman mengunjungi adik Nur Irisha Miasara yang mengalami sakit kronik yang dipangku ibunya Nur Shahirah (kiri) di Kampung Berangan Hujung, semalam.

Mohamad Zulhairie Manzaidi
am@hmetro.com.my


Tumpat: Perselisihan faham dipercayai menjadi punca seorang lelaki warga tempatan maut dengan kesan tembakan di bahagian kepala dalam kejadian di selatan Thailand, kelmarin.

Mayat Mohamad Rizuwan Mohamad, 27, ditemui adiknya di dalam sebuah bot di Pengkalan Pisau Raut, di sini, selepas menerima panggilan daripada seorang lelaki yang dikenali sebagai Nuar.

Ketua Polis Kelantan Datuk Dr Ab Rahman Ismail berkata, mayat mangsa kemudian dibawa ke Hospital Tumpat oleh adik dan ayahnya pada jam 11 malam, kelmarin.

Katanya, hasil maklumat yang diperoleh daripada adik mangsa, abangnya itu ditembak di selatan Thailand sebelum mayatnya ditinggalkan di dalam bot.

“Pemeriksaan awal mendapati mangsa ditembak di bahagian kiri belakang kepala selain luka di tangan kiri.

“Melihat kepada kecederaan mangsa, kita percaya senjata yang digunakan adalah senapang angin,” katanya.

Menurutnya, hasil pemeriksaan yang dilakukan mendapati mangsa mempunyai dua rekod lampau berhubung kesalahan jenayah.

“Kita masih menunggu hasil laporan bedah siasat dan siasatan dijalankan dengan kerjasama pihak berkuasa Thailand,” katanya ketika ditemui selepas mengunjungi Nur Irisha Miasara Marzuki, 5, kanak-kanak yang menghidap penyakit kronik di Kampung Berangan Hujung, di sini, semalam.

Dalam kunjungan yang dianjurkan Yayasan Pencegahan Jenayah Malaysia Kelantan, Ab Rahman turut menyampaikan sumbangan kepada kanak-kanak terbabit.

Katanya, sumbangan yang dikumpulkan berjumlah RM6,950 adalah untuk membantu menampung kos rawatan ditanggung kanak-kanak terbabit.
Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 5 September 2016 @ 10:09 AM

No comments:

Post a Comment