Search This Blog

Tuesday, September 6, 2016

Pemuda maut ditetakAHLI keluarga mangsa menuntut mayat mangsa di Jabatan Forensik HRPB. FOTO Muhammad Apendy Issahak

Muhammad Apendy Issahak
apendy@hmetro.com.my


Ipoh: Pemuda maut akibat ditetak sekumpulan lelaki ketika sedang menaiki motosikal bersama rakannya di Taman Pertama di sini, malam tadi.

Mangsa, M Serenthan, 26, meninggal dunia ketika mendapatkan rawatan, manakala rakannya yang membonceng berusia 24 tahun turut parah akibat ditetak dan kini dirawat di Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB).

Abang mangsa, yang ingin dikenali sebagai Sunder, 28, berkata, dia mendapat maklumat mengenai kejadian menimpa adiknya itu kira-kira 11 malam, namun berita yang diterima ketika itu mengatakan adiknya masih hidup dan hanya cedera ditangan kanan akibat ditetak dengan senjata tajam.

"Sebaik kami tiba di hospital 11.15 malam, kami dimaklumkan Serenthan sudah meninggal dunia dan kami sekeluarga tidak tahu apa punca sebenarnya adik serta kawannya diserang.

"Difahamkan adik saya keluar rumah bersama rakannya itu menaiki motosikal ke restoran makanan segera berhampiran rumah kami untuk membeli ayam goreng sebelum diserang sekumpulan lelaki," katanya ketika ditemui di Jabatan Forensik HRPB, di sini hari ini.

Menurutnya, Serenthan adalah anak ketiga daripada 11 adik-beradik dan sudah berkahwin serta mempunyai sepasang anak yang baru berusia tujuh dan tiga tahun.
Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 6 September 2016 @ 2:29 PM

No comments:

Post a Comment