Search This Blog

Thursday, September 29, 2016

Menyamar nelayan seludup dadah

Oleh SHARKAWI LONDINGWAN AHMAD NAJMUDDIN (tiga dari kiri) menunjukkan sejumlah dadah yang dirampas daripada dua suspek pada sidang akhbar di IPK negeri, Johor Bahru semalam.

JOHOR BAHRU – Seorang pekerja sebuah pusat hiburan bersama abang iparnya sanggup bergadai nyawa menaiki sebuah bot kecil yang usang untuk menyeludup kira-kira 8 kilogram (kg) dadah jenis syabu bernilai RM1.2 juta ke Batam, Indonesia kelmarin.

Lebih licik apabila dua lelaki berusia 23 dan 35 tahun itu turut bertindak menyamar sebagai nelayan yang sedang meman­cing dan menyembunyikan dadah berkenaan di dalam plastik makanan dan minuman segera bagi mengelak dikesan pihak berkuasa.

Bagaimanapun, tindakan lelaki tempatan dan abang iparnya warga Indonesia itu gagal apabila kegiatan jahat mereka dapat dihidu Pasukan Polis Marin (PPM) yang berjaya menahan mereka di Perairan Kukup, kira-kira dua kilometer dari pesisir pantai Pontian dekat sini pada pukul 4.15 petang.

Ketua Polis Johor, Datuk Wan Ahmad Najmuddin Mohd. berkata, bot yang dinaiki dua suspek itu dikesan dalam keadaan mencurigakan ketika anggota daripada PPM Wilayah Dua sedang melakukan Rondaan Gelora.Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0929&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_05.htm#ixzz4LbAJ8w39
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment