Search This Blog

Tuesday, September 6, 2016

Mencari pakcik Badri
Mohd Nasir Mahmud, 45, menunjukkan gambar bapa saudaranya Badri Md Desa, 50, yang tidak dapat dikesan sejak 35 tahun lalu. FOTO Rahmat Othman

Zuliaty Zulkiffli
am@hmetro.com.my


Alor Setar: Ahli keluarga seorang lelaki yang menghilangkan diri sejak 35 tahun meminta bantuan orang ramai yang mengenalinya bagi membantu menyelesaikan urusan kes tanah pusaka.

Mohd Nasir Mahmud, 45, berkata, bapa saudaranya, Badri Md Dewa, 50, keluar mencari kerja di Kuala Lumpur selepas tamat persekolahan, pada 1981.

Bagaimanapun, katanya, dia gagal mengesan bapa saudaranya itu walaupun sudah mencarinya di sekolah lamanya di Sekolah Kebangsaan Seberang Perak dan Sekolah Menengah Tunku Abdul Rahman (STAR).

"Arwah datuk, Omar Abdul Razak mengambil pakcik sebagai anak angkatnya sejak berusia satu hari dan memeliharanya sehingga berusia 15 tahun.

"Bagaimanapun, pakcik meminta izin untuk bekerja di Kuala Lumpur tetapi sampai sekarang kami tak tahu dia berada di mana. Malah, arwah datuk mewasiatkan supaya kami mencarinya untuk urusan pembahagian harta pusaka tetapi sampai sekarang gagal mencarinya," katanya ketika datang ke Pejabat Harian Metro, hari ini.

Sehubungan itu, katanya, orang ramai yang menemui bapa saudaranya itu supaya menghubunginya di talian 013-4399000 segera bagi membolehkan urusan itu diselesaikan.
Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 6 September 2016 @ 2:29 PM

No comments:

Post a Comment