Search This Blog

Thursday, September 29, 2016

Mayat warga emas ditemui di batas sawah

JENAYAH RABU, 28 SEPTEMBER 2016 @ 10:41 PM

Oleh Noorazura Abdul Rahman bhnews@bh.com.my

ANGGOTA polis mengangkat mayat warga emas, Tan Aba@Tan Peng Lai, yang ditemui di tepi sawah dipercayai akibat serangan jantung di Kampung Anak Bukit. - Foto Sharul Hafiz Zam

ALOR SETAR: Mayat seorang lelaki ditemui di batas sawah Kampung Anak Bukit, di sini, petang tadi selepas dipercayai mati akibat serangan jantung.

Dalam kejadian jam 3.30 petang itu, mayat Tan Aba @ Tan Peng Lai, 74, ditemui dalam keadaan terbaring di batas sawah oleh seorang pengendali jentera membajak. Adik mangsa, Tan Ah Siang, 73, berkata abangnya sering ke sawah pada waktu pagi dan petang setiap hari bagi meninjau kerja yang dijalankan.

 "Semalam saya ada bersembang dengan abang di rumahnya sambil minum air teh, saya lihat dia tidak menunjukkan tanda sakit atau letih.

"Saya tidak sangka menerima berita mengenai kematiannya di sawah. Dia memang tak boleh duduk diam di rumah, walaupun sudah tua, tetap mahu bekerja," katanya ketika ditemui di tempat kejadian, di sini, petang tadi.

Ah Siang berkata, abangnya itu disahkan menghidap masalah jantung sejak 10 tahun lalu dan pernah menjalani pembedahan lima tahun lalu di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) Alor Setar.

 "Saya juga membuat laporan polis di Balai Polis Anak Bukit dan akan menuntut mayatnya malam ini selepas selesai bedah siasat," katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kota Setar, Asisten Komisioner Mohd Rozi Jidin mengesahkan kejadian itu dan kes diklasifikasikan mati mengejut.

Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/197071

No comments:

Post a Comment