Search This Blog

Thursday, September 29, 2016

Mahu gambar cantik ketika ditahan polis
AKSI Xu ketika gambarnya dirakam polis selepas ditahan kerana memandu dalam keadaan mabuk dan tiada lesen memandu. - People's Daily Online


Changji, (China): Seorang pemandu wanita yang ditahan kerana memandu dalam keadaan mabuk meminta polis merakam gambarnya dengan baik supaya kelihatan cantik.

Portal People’s Daily Online melaporkan, wanita itu ditahan di Changji pada waktu tengah malam pada 21 September lalu kerana memandu secara berbahaya.

Ketika pemeriksaan, wanita yang dikenali sebagai Xu itu didapati tidak membawa lesen memandu dan kelihatan mabuk.

Apabila anggota polis mahu mengenakan saman, Xu cuba menggoda dan memujuk lelaki itu supaya tidak mengambil sebarang tindakan.

Kerana curiga dengan sikap wanita itu, anggota polis berkenaan terus menjalankan ujian mengesan tahap alkohol terhadapnya.

Pada mulanya Xu enggan menjalani ujian berkenaan tetapi selepas diberi amaran dia mungkin dibawa ke hospital bagi menjalani ujian darah, wanita itu akhirnya bersetuju.

Selepas ujian dijalankan polis mendapati tahap kandungan alkohol wanita itu melebihi tahap yang dibenarkan.

Apabila polis mahu merakam gambarnya, Xu meminta anggota berkenaan mengambil gambar dengan baik supaya dia kelihatan cantik.

Xu juga meminta anggota polis itu menggunakan aplikasi kamera bagi menjadikan gambarnya lebih menarik.

Polis memberitahu, wanita itu bakal didakwa kerana memandu dalam keadaan mabuk dan tidak membawa lesen memandu. - Agensi
Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 29 September 2016 @ 9:18 AM

No comments:

Post a Comment