Search This Blog

Monday, September 5, 2016

Lelaki hilang diculik 27 tahun ditemui mati


05 September 2016 12:17 AMMINNEAPOLIS 4 Sept. - Mayat seorang lelaki, yang dilaporkan diculik 27 tahun lalu di Minnesota telah dikenal pasti oleh pihak berkuasa dan seterusnya menamatkan persoalan selama bertahun lamanya.
Jacob Wetterling diculik oleh seorang lelaki topeng lengkap bersenjata pada Oktober 1989 berdekatan rumahnya di St.Joseph, kira-kira 128 kilometer barat laut Minneapolis.
Pejabat Syerif Stearn County dalam satu kenyataan mengesahkan pada Sabtu lalu bahawa mayat Jacob telah ditemui dan pasukan perubatan serta doktor gigi forensik telah mengenalpasti mayatnya.
Dalam pada itu, ibu Jacob, Patty menghantar teks mesej kepada stesen penyiar tempatan, KARE-TV, berkata Jacob telah ditemui dan hati mereka sekeluarga hancur.
Sebelum ini, tiada sesiapa ditahan atau didakwa susulan penculikan Jacob, sehingga menyebabkan berlakunya perubahan dalam undang-undang pesalah seks.
Namun tahun lalu, pihak berkuasa meneliti kembali kes tersebut sehingga membawa kepada penangkapan seorang lelaki bernama Danny Heinrich.
Walau bagaimanapun, Heinrich, 53, menafikan penglibatannya dalam penculikan tersebut dan dilepaskan daripada sebarang tuduhan. - AGENSI
- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/luar-negara/lelaki-hilang-diculik-27-tahun-ditemui-mati-1.378693#sthash.VSZgswAM.dpuf

No comments:

Post a Comment