Search This Blog

Thursday, September 1, 2016

Lelaki diburu bantu siasatan 
kes bunuh


01 September 2016 12:08 AM
Ivon Ooi Zinyi
PONTIAN 31 Ogos – Polis sedang mengesan seorang lelaki untuk membantu siasatan kes pergaduhan di Lorong Nangka, Batu 36, Jalan Johor pada 24 Jun lalu hingga menyebabkan seorang mangsa meninggal dunia.
Ivon Ooi Zinyi
Ivon Ooi Zinyi
Pemangku Ketua Polis Daerah Pontian, Superitenden Zakaria Abd. Rahman berkata, lelaki tersebut dikenali sebagai Jacky atau nama sebenarnya Ivon Ooi Zinyi beralamat di No. 38, Taman Arawona, Le­buhraya Sultanah Bahiyah, Alor Star, Kedah.
“Suspek itu yang berusia 21 tahun juga mempunyai satu lagi alamat iaitu di No. 2, Lorong Bukit Kaya 7, Taman Bukit Kaya, Kangar, Perlis.
“Mengikut fakta kes, mangsa diserang dengan sebatang kayu rotan di bahagian kepala oleh beberapa lelaki yang dipercayai ah long atau ceti haram,” katanya dalam sidang akhbar di Ibu pejabat Polis Daerah (IPD) Pontian di sini hari ini.
Jelasnya, mangsa selepas itu dihantar ke Hospital Pontian sebelum dirujuk ke Hospital Sultanah Aminah, Johor Bahru pada 26 Jun, namun doktor kemudian mengesahkannya meninggal dunia pukul 6.30 pagi tersebut.
Zakaria yakin suspek masih berada dalam 
negara dan meminta orang ramai yang mempunyai maklumat mengenainya supaya menghubungi IPD Pontian atau Pegawai Penyiasat, Asisten Superintenden M. Balakrishnan di talian 07-6871222 sambung­an 5420.
Beliau memberitahu, kes disiasat di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh.
- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/jenayah/lelaki-diburu-bantu-siasatan-8232-kes-bunuh-1.377070#sthash.c9t5qlpS.dpuf

No comments:

Post a Comment