Search This Blog

Tuesday, September 6, 2016

Lapan kes cubaan culik pekerja wanita dilapor


06 September 2016 12:05 AM

GEORGETOWN 5 Sept. – Polis me­nerima lapan laporan polis daripada pekerja wanita sebuah kilang baju di Jalan Sungai Pinang, Jelutong di sini berhubung kejadian culik sejak 28 hingga 30 Ogos lalu.
MIOR FARIDALATHRASH WAHID

Ketua Polis Da­erah Timur Laut Asisten Komisioner Mior Fari­dalathrash Wahid berkata, berdasarkan siasatan terperinci yang dijalankan, polis mendapati terdapat percubaan culik daripada beberapa lelaki yang datang de­ngan kereta atau van dengan cuba menarik pekerja menaiki kende­raan berkenaan.
“Kami telah meneliti rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang terdapat di sekitar kawasan kilang itu dan menemui beberapa kete­rangan serta petunjuk yang dapat membantu siasatan kes berke­naan,” katanya di sini.
Pihak polis turut me­ningkatkan rondaan di sekitar ka­wasan Jalan Sungai Pinang bagi menjaga ke­selamatan pekerja dan penduduk.
Mior Faridalathrash berkata, kes itu sedang disiasat menurut Seksyen 363 dan 511 Kanun Keseksaan dan pihak polis juga mengalu-alukan kerjasama orang ramai yang mempunyai maklumat berhubung kejadian itu atau suspek yang terlibat dengan menya­lurkan maklumat ke talian 04-2181822 atau mana-mana balai polis berdekatan. 
 Kejadian cubaan culik pekerja kilang itu menjadi viral di laman sosial Facebook dan aplikasi WhatsApp hari ini dan mereka mendakwa hampir menjadi mangsa penculikan dengan suspek memberhentikan kereta sebelum menarik mang­sa masuk ke dalam kende­raan. – BERNAMA
- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/jenayah/lapan-kes-cubaan-culik-pekerja-wanita-dilapor-1.378947#sthash.1KpWFzK9.dpuf

No comments:

Post a Comment