Search This Blog

Friday, September 30, 2016

Kejamnya kamu wahai ibu
Ritu Ahuja ketika dibawa keluar dari mahkamah untuk dihantar ke penjara, semalam.

Daily Mail
New Delhi: Hanya kerana sayang dan mahu memberi perhatian lebih kepada anak lelaki yang sakit, seorang wanita yang membunuh bayi perempuan berusia enam bulan, dijatuhkan hukuman penjara seumur hidup semalam.

Mahkamah Tinggi Jabalpur menjatuhkan hukuman itu selepas memutuskan Ritu Ahuja, 27, bersalah membunuh anaknya, Arohi, sebelum membuang mayat kanak-kanak itu berhampiran sebuah kuil pada September 2014.

Ritu ditahan selepas rakaman CCTV menunjukkan dia memandu keluar dari rumah membawa anaknya namun pulang tanpa anak berkenaan.

Menurut Times of India, dia membunuh bayi itu dengan melemaskan mangsa dalam kolam air di kawasan terpencil.

Mahkamah diberitahu Ritu membuat laporan polis mendakwa anaknya hilang ketika dia mandi.

Wanita itu memberitahu polis anak lelakinya sering sakit dan dia tidak mampu memberi perhatian jika berterusan perlu menjaga anak perempuannya.

“Saya sudah menghadapi kesukaran membesarkan anak berusia dua tahun dan sekarang datang bayi ini, keadaan semakin susah,” katanya.

Ritu juga cuba mendakwa anaknya diculik sekumpulan samseng bermotosikal, namun polis menemui sisa mayat Arohi dan identitinya dikenal pasti melalui ujian DNA menyebabkan wanita itu terpaksa mengakui jenayahnya.
Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 29 September 2016 @ 8:26 PM

No comments:

Post a Comment