Search This Blog

Wednesday, August 31, 2016

Wanita dipercayai mati dipukul teman lelaki


01 September 2016 12:29 AM

KLANG 31 Ogos – Mayat seorang wanita yang ditemukan di dalam sebuah beg pakaian pada Khamis lalu dipercayai mati akibat dipukul oleh teman lelakinya sebelum diikat dengan kain cadar lalu diha­nyutkan ke dalam sungai.
Difahamkan, wanita berusia 36 tahun itu dibunuh di sebuah rumah di Meru oleh suspek kira-kira 10 hari sebelum mayatnya dijumpai oleh seorang pekerja pembersihan di tepi sungai di Jalan Harper, Bandar Baru Klang.
Siasatan polis mendapati ibu tunggal yang mempunyai lima anak berumur antara setahun hingga 17 tahun itu dipercayai sering didera suspek berusia 29 tahun itu berdasarkan kecederaan teruk pada badan dan kakinya.
Ketua Polis Daerah Klang Utara, Asisten Komisioner Mohd. Yusoff Mamat berkata, satu keluarga telah tampil memaklumkan wujud persamaan pada ciri-ciri fizikal mangsa dengan salah seorang ahli keluarga mereka.
‘‘Oleh itu, satu pasukan khas ditubuhkan untuk menjalankan siasatan terutama mengesan suspek. Hasil risikan pihak polis telah membawa kepada penahanan suspek bersama dua lelaki dan seorang wanita ber­usia dalam lingkungan 20-an di sekitar ibu negara pada Ahad dan Isnin lalu,’’ katanya ketika dihubungi di sini semalam.
Mohd. Yusoff berkata, keempat-empat suspek yang ditahan disahkan positif dadah dan direman selama seminggu untuk membantu siasatan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.
‘‘Hasil pemeriksaan juga mendapati teman lelaki mangsa turut terlibat dalam aktiviti pengedaran dadah bersama suspek lain. Selain itu, dia juga turut mempunyai rekod jenayah lampau berkaitan dera dan dadah,’’ katanya.
Sementara itu, mengulas mengenai tarikh sebenar pembunuhan itu, beliau berkata, kejadian dipercayai berlaku dalam tempoh 10 hari sebelum mayat ditemukan oleh pekerja pembersihan pada 25 Ogos lalu.
‘‘Siasatan awal mendapati kejadian berlaku di sebuah rumah di Meru sebelum suspek membawa mayat mangsa ke ibu negara untuk dibuang ke sungai namun dihanyutkan semula ke Klang.
‘‘Motif awal kejadian dipercayai akibat cemburu dan pe­ngaruh dadah. Empat anak mangsa kini berada di bawah jagaan Jabatan Kebajikan Masyarakat manakala seorang lagi dalam jagaan keluarga mangsa,’’ katanya.
- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/jenayah/wanita-dipercayai-mati-dipukul-teman-lelaki-1.377167#sthash.GHuAazIE.dpuf

No comments:

Post a Comment