Search This Blog

Wednesday, August 31, 2016

Sindiket curi aset TM tumpas

Oleh NORLIDA AKMAR IDROS

Mohd. NASHIR (empat dari kanan ) bersama Noor Lela (dua dari kiri) menunjukkan gambar Shahmizal (Kenit) dan peralatan MSAN milik TM yang berjaya dirampas pada sidang akhbar di IPK Kedah, Alor Setar semalam.

ALOR SETAR – Polis Kedah berjaya melumpuhkan satu sindiket mencuri peralatan Multi-Service Access Node (MSAN) milik Telekom Malaysia Bhd. (TM) sejak April lalu apabila menahan empat lelaki dalam beberapa serbuan di Sungai Petani dekat sini baru-baru ini.

Dalam serbuan Ops Cantas Telco/TM itu, polis berjaya merampas lebih 40 peralatan MSAN dan 20 modem daripada sebuah premis perniagaan barang lusuh di Kawasan Perindustrian Ringan Angsana, Su­ngai Petani.

Peralatan MSAN yang berharga antara RM1,000 hingga RM2,000 setiap satu itu berfungsi untuk menerima panggilan telefon, video dan internet.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kedah, Senior Asisten Komisioner Mohd. Nashir Ya memberitahu, empat suspek berusia lingku­ngan 20-an hingga 40-an berasal dari negeri ini ditahan di beberapa lokasi di Sungai Petani pada 26 Ogos hingga 28 Ogos lalu.Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0831&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_05.htm#ixzz4ItlbmX65
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment