Search This Blog

Monday, August 29, 2016

Pelajar alami pendarahan di kepala dipukul senior


30 Ogos 2016 1:22 AM
Muhammad Anas Amir terpaksa menjalani pembedahan di Hospital Sultanah

Muhammad Anas Amir terpaksa menjalani pembedahan di Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar, Kedah, semalam. ihsan rakan media
ALOR SETAR 29 Ogos – Seorang bapa melahirkan kebimbangan terhadap masa depan anak lelakinya yang mengalami pendarahan dalam kepala dipercayai dipukul tiga seniornya dalam satu kejadian di sebuah sekolah di Sungai Petani semalam.
Amir Ahmad, 47, berkata, anaknya Muhammad Anas, 14, pelajar tingkatan dua sekolah berkenaan terpaksa menjalani pembedahan membuang darah beku di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) selama dua jam setengah pada pukul 4.30 pagi hari ini dan kini dirawat di unit rawatan rapi (ICU).
“Saya kini bimbang dengan masa depan anak saya kerana doktor memaklumkan bahawa ada kemungkinan anaknya itu tidak akan kembali normal.
“Saya serahkan siasatan kes ini kepada pihak polis dan berharap pelajar terlibat menerima hukuman setimpal,” katanya ketika ditemui di pekarangan HSB di sini hari ini.
Bercerita tentang kejadian itu, Amir menambah, anak ketiga daripada empat beradik itu mengadu sakit kepala selepas pulang dari sekolah kira-kira pukul 2.30 petang semalam.
“Anas mengadu sakit kepala kepada ibunya, Suriyati Che Said, 47, dan selepas diperiksa terdapat bengkak di bahagian kanan kepalanya.
“Saya kemudiannya terus bawa Anas ke Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH) di Sungai Petani dan ketika dalam perjalanan ke hospital dia muntah-muntah,” katanya.
Kata Amir, hasil imbasan berkomputer (CT Scan) mendapati berlaku pendarahan dalam kepala mengakibatkan Anas dipindahkan ke HSB untuk menjalani pembedahan membuang darah beku.
Menurutnya, anaknya mendakwa kepalanya ditumbuk dan dihempas ke dinding oleh tiga pelajar lelaki tingkatan tiga yang tidak berpuas hati dengan tindakannya menarik tangan seorang rakan supaya masuk ke dalam kelas seperti diminta guru.
“Seorang pelajar tingkatan tiga yang kebetulan ternampak anak saya menarik tangan adiknya masuk ke dalam kelas bertindak mengajak beberapa rakannya memukul anak saya di dalam kelas tidak lama kemudian,” dakwanya.
- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/jenayah/pelajar-alami-pendarahan-di-kepala-dipukul-senior-1.376465#sthash.JV3wtxJj.dpuf

No comments:

Post a Comment