Search This Blog

Tuesday, August 9, 2016

Dua blok hotel musnah terbakar


9 OGOS 2016
Dua blok hotel musnah terbakar

Dua blok hotel musnah terbakar Dua blok bangunan sebuah hotel yang terletak berhampiran Lapangan Terbang Antarbangsa Kuala Lumpur (KLIA) musnah dalam satu kebakaran petang tadi. - Foto Bernama

PUTRAJAYA - Dua blok bangunan sebuah hotel yang terletak berhampiran Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di Sepang musnah dalam kebakaran petang tadi.

Dalam kejadian itu, dua daripada 20 blok bangunan hotel yang menempatkan bahagian dapur, restoran, lobi, bahagian pentadbiran dan stor musnah.

Bernama difahamkan kebakaran berpunca dari bahagian dapur dan lounge hotel yang apinya merebak pantas berikutan struktur bangunan dan angin yang kuat.

Asap tebal dan olak haba dikatakan turut menyukarkan kerja-kerja memadam api.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Selangor, Zamri Che Din berkata pihaknya yang menerima panggilan pada 3.48 petang menghantar antara lain empat jentera menyelamat, tiga jentera tangki air dan sebuah jentera membawa tangga.

Kebakaran berjaya dikawal dari merebak ke blok lain pada 6.12 petang dengan  kerja pemadaman akhir sedang dijalankan, katanya.

Beliau berkata punca kebakaran masih dalam siasatan. - Bernama

No comments:

Post a Comment