Search This Blog

Tuesday, August 9, 2016

Ditembak Demi Rakan


Diterbitkan: Selasa, 9 Ogos 2016 10:43 AM

KUALA LUMPUR: Tareem Islah Taraz membahayakan nyawanya sendiri apabila bergegas ke dalam kedai serbaneka di stesen minyak apabila melihat seorang lelaki mengacukan pistol kepada dua rakan-rakannya.

"Saya cuba untuk menghalangnya dari belakang tetapi saya ditembak ketika cuba untuk berbuat demikian.

"Rasa sakit itu memeritkan tetapi saya perlu melakukan sesuatu sebelum rakan-rakan dan pelanggan saya dianiaya.

"Saya gembira dia telah ditangkap. Saya lakukan apa yang difikirkan betul untuk dilakukan," katanya ketika ditemui di katil hospital di Hospital Kuala Lumpur, Isnin.

Drama itu bermula pada petang Ahad apabila seorang lelaki bersenjata meminta wang tunai dari kedua-dua pekerja di sebuah stesen minyak di Jalan Genting Klang, Setapak.

Tareem, 23, yang berada di kawasan pam petrol bergegas ke dalam kedai dan cuba menyerang perompak itu dari belakang.

Pergelutan tercetus hingga menyebabkan tiga das tembakan dilepaskan dan salah satu daripadanya mengenai pinggang kiri Tareem.

Sambil mengakui bahawa dia masih trauma dengan kejadian itu, Tareem berkata: "Saya bimbang mereka akan kembali mencari saya. Tetapi majikan dan kawan-kawan saya telah memberi sokongan."

Ketua Polis Daerah Wangsa Maju Supt Mohd Roy Suhaimi Sarif berkata, seorang penganggur lelaki berusia 32 tahun telah ditahan beberapa minit selepas kejadian itu dengan bantuan pejalan kaki.

"Dia patah kaki kiri ketika pergelutan itu dan kini menerima rawatan di HKL," katanya pada sidang media, Isnin.

No comments:

Post a Comment