Search This Blog

Wednesday, August 31, 2016

Ditangkap selepas rogol, bunuh 11 wanita


31 OGOS 2016
Ditangkap selepas rogol, bunuh 11 wanita

Ditangkap selepas rogol, bunuh 11 wanita Pembunuh bersiri yang digelar ‘Jack The Ripper’ China akhirnya ditangkap pihak berkuasa pada awal minggu ini.
GANSU - LANZHOU. Pembunuh bersiri yang digelar ‘Jack The Ripper’ China akhirnya ditangkap pihak berkuasa di Wilayah Baiyin, pada awal minggu ini.

Memetik laporan portal antarabangsa, Shanghaiist.com, suspek yang mempunyai dua anak perempuan diberkas polis ketika di pasaraya bersama isterinya.

Gao Chengyong, 52,  mengaku telah merogol dan membunuh 11 wanita di antara 1988 hingga 2002.

Polis berkata, sasaran Chengyong merupakan wanita muda berpakaian merah dan tinggal sendirian sebagai mangsa.

Dia akan mengekori mangsa ke rumah mereka dan akan merogol sebelum membunuh mangsa-mangsanya.

Difahamkan, untuk memastikan dia memperoleh gelaran ‘Jack The Ripper’, Chengyong akan mengelar leher mangsa, mencerai dan mencacatkan anggota tubuhnya.

Chengyong turut dikatakan menceraikan kemaluan daripada tubuh mangsa.

Pembunuhan yang dilakukan Chengyong menakutkan wanita tempatan.

Memetik laporan itu lagi, mangsa paling muda yang dirogol dan dibunuh Chengyong berusia lapan tahun.

Tahun berganti tahun, kes-kes tersebut akhirnya ditutup setelah polis tidak menemui sebarang bukti untuk melakukan tangkapan.

Namun pada awal tahun ini, polis akhirnya membuat keputusan untuk membuat kembali kes tersebut setelah China membangunkan teknologi baharu yang boleh mengesan dan membandingkan sel DNA yang terdapat pada mangsa dari kes-kes sebelumnya.

Jenayah Chengyong akhirnya dikesan polis apabila polis mengesan DNA milik Chengyong daripada saudaranya yang secara kebetulan ditahan polis akibat kesalahan kecil.

No comments:

Post a Comment