Search This Blog

Wednesday, August 31, 2016

Cengkerama malam merdeka
ANGGOTA penguatkuasa Jabatan Agama Islam Negeri Johor (JAINJ) memeriksa sepasang remaja yang disyaki melakukan khalwat dalam Operasi Ambang Merdeka di sebuah hotel bajet di Bandar Seri Alam, Pasir Gudang. FOTO Hairul Anuar Abd Rahim

Izlaily Nurul Ain Hussein
izlaily@hmetro.com.my


Johor Bahru: Tujuh pasangan termasuk seorang remaja perempuan 17 tahun ditahan Bahagian Penguatkuasa Jabatan Agama Islam Negeri Johor (JAINJ) dalam Ops Ambang di lima hotel bajet sekitar Masai dan Seri Alam di sini, awal pagi tadi.

Dalam operasi bermula jam 12 tengah malam dan berakhir jam 3.30 pagi itu, turut menahan seorang wanita berusia 22 tahun yang cuba melarikan diri bersama pasangannya, sebelum ditinggalkan lelaki berkenaan.

Penolong Pengarah Bahagian Penguatkuasa JAINJ, Mohd Hafiz Abdul Rahman berkata, lapan wanita termasuk remaja terbabit serta tujuh lelaki yang ditahan itu berusia antara 17 hingga 48 tahun.

"Antara 15 yang ditahan dua daripada mereka adalah warga Indonesia.

"Seorang pelajar sekolah turut ditahan bersama pasangannya kerana disyaki berkhalwat selepas ditemui dalam sebuah bilik di sebuah hotel di Seri Alam," katanya yang ditemui ketika Ops Ambang, awal pagi tadi.

Beliau berkata, semua ditahan mengikut Seksyen 27(1) a & b Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Negeri Johor 1997.
Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 31 Ogos 2016 @ 10:31 AM

No comments:

Post a Comment