Search This Blog

Thursday, June 30, 2016

Suspek utama mati ditembak

Kosmo! Online - Negara: "Abdul RAHIM (kanan) menunjukkan pistol milik penjenayah yang mati ditembak di Jalan USJ 11/1D, Subang Jaya dekat Petaling Jaya semalam.

PETALING JAYA – Polis menembak mati seorang penjenayah dipercayai merupakan suspek utama kes tembak di Jalan USJ 11/1D, Subang Jaya dekat sini semalam.

Dalam kejadian kira-kira pukul 12.10 tengah hari, lelaki berusia 37 tahun disyaki dalang utama kes tembak dua beradik di Batu Caves pada 21 Jun lalu itu dikatakan berada dalam keadaan mencurigakan dalam sebuah kereta Proton Wira sebelum sekumpulan anggota bertindak mengepung suspek.

Timbalan Ketua Polis Selangor, Datuk Abd. Rahim Jaafar berkata, ketika diminta menunjukkan pengenalan diri, suspek bertindak menyerang polis dengan cuba mengacukan pistol.

“Polis kemudiannya melepaskan tiga das tembakan menyebabkan suspek warga tempatan itu maut di tempat kejadian akibat parah pada badan.

“Pemeriksaan awal mendapati, Proton Wira yang dipandu suspek me­rupakan kereta curi bersabit kes di Kepong pada 12 Jun lalu. Turut dijumpai sepucuk pistol jenis Glock bersama tiga butir peluru,” katanya kepada pemberita di sini semalam."'via Blog this'

No comments:

Post a Comment