Search This Blog

Friday, June 10, 2016

Balasan rompak nenek 79 tahun


HALIMAH terbaring dan tidak mampu bangun selepas dipukul oleh Muhammad Nassaruddin di Kampung Padang Batu 5, Jeram Perdah, Pasir Mas pada 3 Mei lalu.


PASIR MAS – Perbuatan seorang penganggur merompak barang kemas dan wang tunai milik seorang wanita warga emas akhirnya menerima balasan apabila dihukum penjara selama lapan tahun serta tiga kali sebatan oleh Mahkamah Sesyen di sini semalam.
Hakim Dazuki Ali menjatuhkan hukuman tersebut terhadap Muhammad Nassaruddin Ibrahim, 21, yang mengaku bersalah melakukan perbuatan itu setelah pertuduhan ke atasnya dibacakan.
“Saya jatuhkan hukuman penjara ke atas kamu (Muhammad Nassaruddin) agar kamu dapat memperbetulkan diri di sana (penjara).


MUHAMMAD NASSARUDDIN (tengah) dihukum penjara lapan tahun dan tiga kali sebatan selepas mengaku bersalah merompak barang kemas dan wang tunai milik Halimah di Mahkamah Sesyen Pasir Mas semalam.


“Di dalam penjara, akan ada orang yang bimbing kamu,” kata Dazuki ketika menjatuhkan hukuman ke atas tertuduh di Mahkamah Sesyen di sini.
Mengikut pertuduhan, Muhammad Nassaruddin didakwa merompak seutas rantai leher, lima bentuk cincin, dua bentuk subang dan wang tunai dianggarkan berjumlah RM800 milik Halimah Isa, 79.
Tertuduh juga didakwa dengan sengaja telah menyebabkan kecederaan kepada mangsa semasa melakukan rompakan tersebut.
Perbuatan itu dilakukannya di Kampung Padang Batu 5, Jeram Perdah di sini pada pukul 8 pagi, 3 Mei lalu.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0610&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_01.htm#ixzz4B9VZzYqs 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment