Search This Blog

Thursday, May 19, 2016

Wang tunai RM30,000 dalam peti besi sekolah lesapKEADAAN peti besi (dalam bulatan) yang dipecah oleh tiga penjenayah di sebuah sekolah rendah di Jalan Bukit Kuda, Klang kelmarin.


KLANG – Dua pengawal ke­selamatan berdepan detik cemas selama hampir tiga jam apabila diikat tiga lelaki bertopeng dan bersenjatakan parang dalam satu kejadian samun membabitkan kerugian kira-kira RM40,000 di sebuah sekolah rendah di Jalan Bukit Kuda di sini kelmarin.
Dalam kejadian pada pukul 1.30 pagi itu, tiga suspek dipercayai ma­suk melalui pintu belakang sekolah dengan cara memecahkan kunci pada pintu pagar sebelum mengikat dua pengawal keselamatan yang bertugas dengan menggunakan wayar kipas di kantin sekolah tersebut.
Guru Penolong Kanan Tadbir sekolah, Bong Mee Ngoh (gambar kecil) berkata, ketika kejadian kedua-dua pengawal sedang melakukan rondaan dan secara tiba-tiba didatangi tiga lelaki India yang membawa parang dan beberapa peralatan yang digunakan untuk samun.
Menurutnya, dua daripada tiga orang perompak itu membawa seorang pengawal ke­selamatan memecah masuk pejabat dewan sekolah yang terletak di blok utama yang me­nempatkan dewan, auditorium dan tempat letak kereta.
Katanya, kedua-duanya bertindak menggeledah ruang pejabat sebelum memecah peti besi tersebut dan mengambil wang tunai yang terdapat di dalamnya.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0519&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_05.htm#ixzz4940Ye8qt 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment