Search This Blog

Tuesday, May 10, 2016

Suspek dikejar polis langgar ViosANTARA barangan dirampas daripada suspek yang ditahan polis selepas melarikan diri di Taman Perling, Iskandar Puteri pada Jumaat lalu.


ISKANDAR PUTERI – Cubaan salah seorang daripada dua lelaki dipercayai penjenayah untuk me­larikan diri daripada ditangkap polis gagal apabila motosikal yang dinaiki mereka me­langgar sebuah kereta To­yota Vios di Jalan Camar 3, Taman Perling di sini pada Jumaat lalu.
Dalam kejadian berdekatan Sekolah Kebangsaan Perling 2 di sini pukul 11.20 pagi itu, suspek ber­usia 30-an diberkas di kawasan semak manakala rakannya sempat melarikan diri.
Bersama suspek yang ditahan, polis merampas pelbagai peralatan termasuk pemutar skru dan pemotong yang disyaki untuk melakukan kegiatan pecah masuk rumah.
Ketua Polis Daerah Iskandar Puteri, Superintendan Noor Hashim Mohamad berkata, sebelum kejadian, dua anggota Unit Ronda Bermotosikal (URB) terserempak dengan dua suspek yang menaiki sebuah motosikal dalam keadaan mencurigakan di sekitar Taman Bukit Indah di sini.
“Ketika cuba menghampiri suspek, mereka kemudian me­larikan diri sehingga memaksa polis mengejar mereka yang melalui Lebuh Raya Sultan Iskandar menghala ke Taman Perling secara melawan arus sejauh kira-kira 2 kilometer.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0510&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_07.htm#ixzz48CM1jLq3 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment