Search This Blog

Saturday, May 7, 2016

Lunyai dibelasah tiga along sebelum diculik

Johor Bahru: Seorang lelaki berusia 32 tahun yang mahu berunding dengan tiga along bagi melangsaikan hutangnya dibelasah sebelum dilarikan ketiga-tiga suspek terbabit di stesen minyak di Larkin, jam 2 petang, Rabu lalu.
Mangsa yang tiba di stesen minyak di lokasi itu dipaksa masuk ke Honda Accord oleh suspek sebelum dibawa pergi.
Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan Asisten Komisioner Sulaiman Salleh berkata, mangsa sebelum itu ke stesen minyak berkenaan dengan adiknya untuk bertemu dengan suspek bagi urusan pembayaran hutang.
“Mangsa yang cuba berunding dengan along terbabit dibawa pergi selepas gagal menjelaskan hutang dituntut berjumlah RM7,000. Mangsa dilarikan ke arah Skudai sebelum adiknya serta ahli keluarga melaporkan kejadian kepada polis.
“Susulan laporan polis itu, kami melancarkan Ops Tutup dan Ops Kesan. Hasilnya, kami menahan dua suspek jam 5.30 petang hari yang sama selain merampas Honda Accord digunakan suspek terbabit.
“Kami kemudian menemui mangsa di sekitar Skudai. Seorang lagi suspek ditahan jam 8 malam hari yang sama di sekitar bandar raya ini,” katanya ketika dihubungi, semalam.
Beliau berkata, pihaknya turut merampas pelbagai barangan daripada suspek seperti enam telefon bimbit, salinan kad pengenalan milik 52 individu yang berhutang dengan along, tujuh resit bank selain buku resit pembayaran hutang.
Artikel ini disiarkan pada : Sabtu, 7 Mei 2016 @ 5:47 AM


POLIS menahan tiga ceti haram selepas menculik dan memeras mangsa di sebuah stesen minyak di Larkin.

No comments:

Post a Comment