Search This Blog

Wednesday, May 4, 2016

Lelaki Myanmar Maut, Rakan Parah Diserang


Diterbitkan: Selasa, 3 Mei 2016 4:01 PM

BUKIT MERTAJAM: Seorang lelaki Myanmar maut manakala rakan senegaranya parah selepas dipukul dan ditetak di sebuah rumah kongsi di  Jalan Estate, Juru Height di sini, Selasa.
Lelaki berusia 20-an itu tidak mempunyai pengenalan diri dan dikatakan baru menumpang di rumah kongsi rakannya.
Mayatnya ditemukan di hadapan pintu rumah kongsi yang berselerak dan dipenuhi darah dan rambut.
"Lelaki itu mati akibat ditetak dan ditikam di beberapa bahagian badan antaranya belakang, perut dan rusuk," kata Timbalan Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah (SPT) Superitendan Mohd Sabri Mohamed.
Beliau berkata rakan lelaki itu pula kini dirawat di Hospital Bukit Mertajam.Mohd Sabri berkata kejadian berlaku pada pukul 7.20 pagi dan lelaki yang cedera tersebut mendakwa mereka disamun beberapa lelaki yang datang ke rumah kongsi berhampiran sebuah kebun sayur itu, menyebabkan berlaku pergelutan antara mereka. 
"Berdasarkan keadaan dalam rumah itu, mangsa dan rakannya dipercayai cuba keluar dari rumah untuk menyelamatkan diri tetapi gagal dan mereka dipukul serta ditetak suspek. 
"Polis turut menemui dua parang dalam rumah itu yang dipercayai digunakan dalam kejadian tersebut," katanya.
Beliau turut meminta kerjasama orang ramai yang mempunyai maklumat berhubung kejadian itu agar menghubungi balai polis berhampiran bagi membantu siasatan.-- Bernama

No comments:

Post a Comment