Search This Blog

Tuesday, May 10, 2016

Hilang nyawa langgar belakang lori


Melaka: Seorang wanita tercampak keluar dari kereta dipandunya selepas kenderaan terbabit melanggar belakang lori di Kilometer 203.8 Lebuh Raya Utara Selatan, arah utara, di sini, pagi semalam.

Dalam kemalangan jam 6.30 pagi itu, Halimah Ahad, 26, yang tercampak ke jalan disahkan meninggal dunia di lokasi kejadian oleh pegawai perubatan akibat parah di kepala dan badan.


Ketika kejadian mangsa yang berasal dari Al Muktafi Billah Shah, Terengganu, itu dikatakan dalam perjalanan pulang selepas menghadiri temu duga di sebuah syarikat di Kluang, Johor.

Ketua Polis Daerah Alor Gajah Superintendan A Asmadi Abdul Aziz berkata, maklumat mendapati mangsa bekerja sebagai eksekutif di sebuah syarikat di Lembah Klang dan ke Kluang untuk menghadiri temu duga sebelum terbabit kemalangan ketika dalam perjalanan pulang.

“Siasatan mendapati Proton Saga mangsa dipercayai hilang kawalan dan melanggar belakang lori membawa muatan bahan kimia di lorong kiri lebih raya.

“Akibat perlanggaran itu, mangsa tercampak keluar dan disahkan meninggal dunia di lokasi kemalangan manakala pemandu lori berusia 49 tahun tidak cedera,” katanya.

A Asmadi berkata, mayat dihantar ke Jabatan Forensik Hospital Alor Gajah (HAG) untuk proses bedah siasat sebelum dituntut ahli keluarganya bagi urusan pengebumian.

Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 10 Mei 2016 @ 8:20 AM

KEADAAN kereta dipandu Halimah (gambar kecil) rosak teruk selepas kemalangan, semalam.

No comments:

Post a Comment