Search This Blog

Wednesday, May 4, 2016

Gagal seludup ke negara jiranWan ABDUL AZIZ menunjukkan kesan umpil pada kenderaan pacuan empat roda yang gagal dilarikan pada sidang akhbar di IPK Terengganu, Kuala Terengganu semalam.


KUALA TERENGGANU – Satu sindiket yang mencuri kenderaan pacuan empat roda dipercayai untuk diseludup keluar ke negara jiran berjaya ditumpaskan polis Terengganu semalam.
Siasatan awal mendapati, sindiket itu menyasarkan kenderaan pa­cuan empat roda di sekitar Pantai Timur berikutan permintaan tinggi untuk kenderaan jenis itu di negara jiran.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Terengganu, Asisten Komisioner Wan Abd. Aziz Wan Hamzah berkata, anggota sindiket berkenaan yang terdiri daripada tiga lelaki termasuk dua warga Thailand dikesan telah mencuri sebuah kenderaan Mitsubishi Storm milik seorang pekebun pada pukul 12.30 tengah hari.
“Sebelum itu, lelaki berusia 65 tahun tersebut telah meletakkan kenderaannya di tepi jalan berhampiran sebuah restoran makanan segera di Batu Buruk untuk menziarahi kawannya di Hospital Sultanah Nur Zahirah di sini.
“Kenderaan Mitsubishi Storm berkenaan dikesan berada di Permaisuri, Setiu dekat sini kira-kira 66 kilometer dari lokasi ia dilaporkan hilang pada pukul 3 petang.
“Sepasukan polis terdiri daripada anggota unit peronda motosikal dan kereta pe­ronda (MPV) telah mengejar kenderaan itu sebelum berjaya memintasnya di Kampung Teluk Tasek, Guntung, Setiu,” katanya pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Terengganu di sini semalam.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0504&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_05.htm#ixzz47fxJD1MY 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment