Search This Blog

Tuesday, May 10, 2016

Dua lelaki cedera rempuh kereta rosak


Nursyahirah Marzuki

am@hmetro.com.my


Putrajaya: Dua lelaki cedera selepas motosikal yang ditunggangi mereka secara berasingan merempuh kereta yang berhenti di lorong kecemasan di Kilometer P7.8 Selatan dari arah plaza tol Putrajaya sebelum susur keluar Cyberjaya pagi tadi.


Dalam kejadian kira-kira jam 8.15 pagi itu, kedua-dua penunggang yang menaiki dua motosikal merempuh kereta jenis Proton Waja dipandu seorang wanita yang berhenti di lorong kecemasan akibat kerosakan enjin.

Saksi kejadian yang hanya mahu dikenali sebagai Nur, 30, berkata, kereta berkenaan sudah memberi isyarat untuk berhenti di lorong kecemasan kerana kereta yang dipandu rosak.

"Secara tiba-tiba sebuah motosikal ditunggang seorang lelaki gagal mengelak lalu merempuh belakang kereta mangsa, sebelum satu lagi motosikal juga gagal mengelak dan merempuh motosikal berkenaan.

"Akibat kejadian itu, kedua-duanya terjatuh ke atas jalan raya dan terbaring kesakitan," katanya ketika ditemui

di tempat kejadian.

Nur berkata, dia terus menghubungi talian kecemasan untuk meminta bantuan, sebelum polis trafik datang untu membantu mengalihkan mangsa dan kenderaan terbabit.

Kejadian itu juga juga menyebabkan kesesakan lebih satu kilometer dari Plaza Tol Putrajaya hingga susur keluar Cyberjaya.

Difahamkan kedua-dua mangsa dihantar ke Hospital Putrajaya (HPj) untuk rawatan lanjut, manakala pemandu kereta tidak mengalami sebarang kecederaan.


Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 10 Mei 2016 @ 12:33 PM

FOTO Nursyahirah Marzuki
  

No comments:

Post a Comment