Search This Blog

Monday, April 4, 2016

Tujuh maut kereta terjunam dari feri

Phnom Penh: Tujuh penumpang sebuah kereta, termasuk kanak-kanak terbunuh apabila kereta dinaiki mereka terjunam ke dalam sungai selepas pemandunya tertekan pedal minyak ketika memasukkan kereta itu ke dalam feri bagi menyeberang sungai.
Antara yang terbunuh ialah lima kanak-kanak berusia antara empat hingga 13 tahun dan menurut polis, pemandu berkenaan yang dipercayai mabuk, terselamat namun sudah ditahan. Tiga lagi penumpang terselamat kerana sempat keluar sebelum kereta itu sebelum ia tenggelam.
Kejadian berlaku di pinggir Phnom Penh ketika kereta membawa 10 penumpang itu dipandu menaiki feri bagi menyeberang Sungai Basac.
Pemandu berkenaan ialah mekanik tetapi tidak mempunyai lesen memandu. Kereta berkenaan bergerak merempuh penghadang dan menjunam ke dalam sungai.
Penumpang kereta itu dalam perjalanan pulang dari satu upacara ugama Buddha di daerah Sa Ang, 30 kilometer di selatan Phnom Penh.
Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 4 April 2016 @ 5:37 PM

Kereta yang terjunam ke dalam Sungai Basac dekat Phnom Penh yang menyebabkan tujuh terbunuh, ditarik keluar dari dalam sungai hari ini. - Foto AFP

No comments:

Post a Comment