Search This Blog

Tuesday, April 12, 2016

Tiga maut termasuk dua rentung kereta bertembungOleh Mohd Zulkifli Zainuddin


KEADAAN kereta yang terbakar di Kampung Gelang Mas, Pasir Mas, petang tadi. - Foto ihsan pembaca
PASIR MAS: Tiga lelaki maut selepas kereta yang dinaiki bertembung dengan sebuah kenderaan lain sebelum terbakar di Kampung Gelang Mas, di sini, petang tadi.
Dalam kejadian jam 2.20 petang itu, dua mangsa yang menaiki kereta PROTON Iswara Aeroback ditemui rentung di lokasi kejadian, manakala seorang lagi mangsa yang memandu PROTON Wira meninggal dunia ketika menerima rawatan di Hospital Pasir Mas (HPM).
Mangsa yang meninggal dunia dikenali sebagai Muhammad Suhaimi Muhammad Nawi, 19, dan Muhd Faris Zulkifle, 23, manakala seorang lagi belum diketahui identitinya.
Mayat mangsa dihantar ke HPM untuk bedah siasat.
Difahamkan, kereta PROTON Iswara dikatakan dalam perjalanan dari Tumpat menghala ke Pasir Mas dikatakan dipandu laju dan hilang kawalan setiba di lokasi kejadian sebelum bertembung PROTON Wira lalu terbakar.
Komander Operasi Balai Bomba dan Penyelamat Pasir Mas, Azuhan Ibrahim, berkata sebuah jentera bersama lapan anggota dikejarkan ke lokasi kejadian sejurus menerima panggilan dan mengambil masa 15 minit untuk mengeluarkan mangsa sebelum menyerahkan kes kepada polis.

No comments:

Post a Comment