Search This Blog

Tuesday, April 12, 2016

Lelaki Myanmar Maut Ditetak Dan Dikelar Di Bukit Mertajam


Diterbitkan: Isnin, 11 April 2016 2:35 PM

BUKIT MERTAJAM: Seorang pemilik kedai makanan maut akibat dibelasah dan ditetak sekumpulan lelaki di kedainya di Jalan Permatang Batu, Bukit Tengah di sini pagi Isnin.
Warga Myanmar itu yang dikenali sebagai Hasan, 27, ditikam dan dikelar di leher, dada dan tangan dalam pergaduhan dengan tiga lelaki di bahagian hadapan kedainya pada pukul 6.45 pagi.
Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah, ACP Rusli Mohd Noor berkata, pertengkaran antara lelaki yang merupakan pemegang kad Suruhanjaya Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu Bagi Pelarian (UNHCR) itu didengar oleh pekerja kedai tersebut yang sedang membancuh air.
"Pekerja itu nampak tiga lelaki memukul dan menikam majikannya dan dia yang juga rakyat Myanmar menjerit meminta tolong menyebabkan mereka melarikan diri.
"Terdapat lima kesan tikaman di dada, kelar di leher dan tangan mangsa dipercayai dengan parang. Selain itu terdapat beberapa kesan lebam di badannya," katanya.
Beliau berkata, mayat lelaki itu dihantar ke Hospital Seberang Jaya untuk bedah siasat dan polis percaya lelaki itu mengenali penyerangnya. 
Sehubungan itu, polis kini memburu tiga lelaki dipercayai berusia antara 20 dan 30 tahun yang disyaki terlibat dalam kejadian itu dan meminta orang ramai yang mempunyai maklumat agar menghubungi balai polis berhampiran. - Bernama

No comments:

Post a Comment