Search This Blog

Tuesday, April 12, 2016

Lelaki mati tergantung dalam bilik air hotel


SELASA, 12 APRIL 2016 @ 6:24 PM

Oleh S Anand Kumar
anand@bh.com.my

JOHOR BAHRU: Seorang lelaki ditemui mati di bilik air sebuah hotel di sini, dalam keadaan tergantung dalam kejadian kira-kira jam 1.30 tengah hari tadi.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan, Asisten Komisioner Sulaiman Salleh, berkata siasatan polis di lokasi kejadian turut tidak menemui sebarang kecederaan pada mangsa berusia 56 tahun beralamat di Taman Pelangi, dekat sini.

"Polis juga menemui tali dan parang dalam sebuah bungkusan plastik yang diletakkan atas meja dalam bilik berkenaan dan juga tiada sebarang nota ditemui.

"Kira-kira jam 10.30 pagi tadi, pekerja hotel yang bertugas membersihkan bilik beberapa kali mengetuk bilik mangsa, namun tidak dibuka. Apabila pintu dibuka, mereka mendapati mangsa sudah tidak lagi bernyawa dalam bilik air," katanya.

Sulaiman berkata, siasatan polis juga mendapati mangsa mendaftar masuk ke hotel berkenaan semalam, sebelum keluar ke rumahnya pagi tadi.

"Mangsa kemudian menaiki teksi ke hotel dari rumahnya kira-kira jam 9 pagi tadi dan keluarga mangsa juga memaklumkan bahawa lelaki berkenaan tidak mempunyai apa-apa masalah termasuk hutang.

"Mangsa dipercayai bunuh diri dan polis masih menjalankan siasatan bagi mengetahui motif kejadian," katanya.

No comments:

Post a Comment