Search This Blog

Sunday, March 27, 2016

Pramugari ‘keldai’ dadah dihantar semula ke California


AP - GAMBAR yang didedahkan oleh polis Lapangan Terbang Los Angeles menunjukkan kokain yang dirampas daripada beg seorang pramugari penerbangan JetBlue baru-baru ini.


NEW YORK – Seorang pramugari syarikat penerbangan JetBlue yang ditahan kerana menyeludup sebuah beg berisi dadah jenis kokain di Lapangan Terbang Antarabangsa Los Angeles akan dihantar semula ke California untuk pertuduhan.
Hakim Andrew Birotte Jr. di Los Angeles mengeluarkan perintah itu pada Khamis lalu selepas pendakwa raya membuat rayuan terhadap keputusan juri yang membebaskan Marsha Gay Reynolds dengan ikat jamin AS$500,000 (RM2.01 juta).
Reynolds yang merupakan bekas ratu cantik Jamaica dan atlet balapan Universiti New York. Dia menyerah diri di sini pada Rabu lalu selepas melarikan diri selepas menyedari kegiatannya itu terbongkar.
Pihak berkuasa berkata, mereka menemui 32 kilogram kokain dalam bagasi milik wanita itu di Lapangan Terbang Antarabangsa Los Angeles dan dia sempat melarikan diri selepas itu.
Birotte juga memutuskan Reynolds akan kekal ditahan oleh pihak berkuasa sehingga pendengaran kesnya pada 7 April ini di Los Angeles. – AP


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0327&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_05.htm#ixzz443Sj3cvM 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment