Search This Blog

Monday, March 28, 2016

Janda kena cekup berkhalwatSEBAHAGIAN daripada pasangan yang ditahan Bahagian Penguat kuasa JAIM kerana berkhalwat dengan pasangan masing-masing di sebuah hotel bajet di Jalan Kesidang, Melaka semalam.


MELAKA – Seorang janda dua anak antara empat ditahan bersama pasangannya kerana berkhalwat oleh Bahagian Penguat kuasa Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM) di sebuah hotel bajet di Jalan Kesidang di sini dalam satu operasi bersepadu di sini semalam.
Semasa diserbu pukul 2 pagi itu, janda yang berasal dari Johor tersebut mengaku baru sahaja mengambil kekasihnya pulang dari tempat kerja dan memberi alasan tidak larat untuk pulang lalu menyewa bilik hotel.
Ketua Pegawai Bahagian Penguat kuasa JAIM, Rahimin Bani berkata, janda tersebut turut mendakwa sudah bertunang dan merancang untuk mendirikan rumah tangga dalam tempoh terdekat ini.
“Wanita berkenaan yang berusia 31 tahun mengakui berstatus janda dan mempunyai dua orang anak manakala pasangannya berusia 25 tahun,” katanya ketika dihubungi di sini semalam.
Rahimin berkata, selain pasangan terbabit, tiga lagi pasangan berusia antara 22 hingga 50 tahun turut ditahan dalam pemeriksaan membabitkan tiga buah hotel di sekitar Kampung Morten dan Gajah Behrang.
Katanya, kesemua mereka ditahan mengikut Seksyen 53 Enakmen Kesalahan Syariah Negeri Melaka 1991 kerana bersekediaman dengan bukan muhrim.
“Sabit kesalahan boleh didenda sebanyak RM3,000 atau penjara selama 24 bulan atau kedua-duanya sekali,” katanya.
Rahimin berkata, selain menahan pasangan khalwat, JAIM turut mengeluarkan saman kepada dua lelaki Muslim yang meminum arak di premis pusat hiburan semasa serbuan dijalankan di Taman Melaka Raya.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0328&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_09.htm#ixzz449Gq2IMM 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment