Keadaan motosikal ditunggang Abdullah selepas bertembung dengan sebuah kereta Proton Wira di Jalan Ketengah Jaya - Felda Kerteh 2, Dungun semalam
DUNGUN – Hasrat seorang pekerja kilang kelapa sawit untuk menamatkan zaman bujang bersama gadis pilihannya tidak kesampaian apabila dia maut dalam satu kemalangan di Jalan Ketengah Jaya-Felda Kerteh 2 di sini semalam.
Insiden kira-kira pukul 3 petang itu berlaku sewaktu mangsa, Abdullah Hasan, 32, yang menunggang motosikal sport jenis KTM RC dalam perjalanan pulang ke kuarters kediamannya di Felda Kerteh Enam dekat sini untuk makan tengah hari.
Motosikal yang ditunggangi mangsa dipercayai memasuki laluan bertentangan sewaktu melalui kawasan berselekoh sebelum bertembung dengan sebuah kereta Proton Wira di lokasi kejadian.
Impak pelanggaran itu mengakibatkan mangsa tercampak ke bahu jalan kira-kira lima meter dari motosikalnya. Abdullah dilaporkan mengalami kecederaan serius di kepala dan maut di lokasi kejadian.
Bapa saudaranya, Ismail Ariffin, 50, berkata, kali terakhir dia bertemu dengan mangsa adalah pada Rabu minggu lepas, Abdullah ada menyatakan hasrat mahu menamatkan zaman bujangnya.
Katanya, anak saudaranya itu juga ingin pulang ke kampungnya di Permaisuri, Besut untuk berbincang bersama ibunya termasuk menetapkan tarikh perkahwinan.
“Dia sudah bertunang lebih kurang setahun lalu dengan seorang gadis di tempat kerjanya di kilang kelapa sawit, Ketengah Jaya.
“Bagaimanapun, hasratnya untuk mendirikan rumah tangga tidak kesampaian apabila ajal terlebih dahulu menjemputnya,” katanya.
Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0328&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_06.htm#ixzz449FIjVmW
Hakcipta terpelihara
No comments:
Post a Comment