Search This Blog

Saturday, February 13, 2016

Pengusaha perabot lemas mandi di Pantai Batu BurukOleh Hanneeyzah Bariah Baharin

OMBAK besar di Pantai Batu Buruk berikutan angin kencang yang melanda kawasan Pantai Timur. - Foto Mohd Syafiq Ambak
KUALA TERENGGANU: Seorang lelaki ditemui lemas, manakala rakan wanitanya kritikal selepas mandi di Pantai Batu Buruk di sini, petang tadi.
Dalam kejadian itu kira-kira jam 6 petang, mangsa Neow Hack Wan, 40, dari Johor Baharu, datang bercuti di bandar raya ini bersama seorang anak perempuan dikenali sebagai Jasmine, 14, dan tiga rakannya sejak tengah hari semalam.
Mangsa seorang pengusaha perabot dikatakan mandi di pantai berkenaan bersama dua rakannya petang tadi, sebelum lemas akibat ditarik ombak besar.
Pegawai Bomba Kanan, Badrul Hisham Mamat, berkata pihaknya menerima laporan kejadian jam 6.28 petang sebelum sembilan anggota dan dua jentera dari Balai Bomba Kuala Terengganu dikejarkan ke tempat kejadian.
"Bagaimanapun, sebaik tiba di lokasi, mayat mangsa sudah ditemui orang awam, manakala rakan wanitanya diselamatkan dengan bantuan orang awam. Seorang lagi rakan lelaki mereka berjaya menyelamatkan diri.
"Rakan wanita mangsa kemudian dikejarkan ke Hospital Sultanah Nur Zahirah di sini, untuk rawatan dan dilaporkan dalam keadaan kritikal," katanya.

No comments:

Post a Comment