Search This Blog

Saturday, February 13, 2016

Mayat lelaki disyaki dibunuh ditemui dalam semak


Oleh Safeek Affendy Razali


KUALA LUMPUR: Seorang lelaki ditemui mati dipercayai dibunuh di kawasan semak di tapak pembinaan Presint 12, berhampiran Lebuhraya Persiaran Utara, Putrajaya, pagi tadi.
Mangsa ditemui oleh seorang kontraktor Telekom Malaysia (TM) yang sedang membuat pemeriksaan untuk mendapatkan laluan kabel di kawasan berkenaan pada jam 10 pagi.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Zainuddin Ahmad, berkata ketika bertugas, saksi terhidu sesuatu yang busuk sebelum mencari lokasi bau berkenaan.
"Dia kemudian menemui bungkusan plastik hitam dalam kawasan parit kecil dan terlihat gigi dan rahang manusia sebelum memaklumkan kejadian kepada polis.
"Hasil pemeriksaan yang dilakukan mendapati satu mayat lelaki dewasa tanpa memakai baju ditemui dalam kedudukan bersila," katanya ketika dihubungi BH semalam.
Beliau berkata berdasarkan siasatan awal polis di tempat kejadian, mangsa dipercayai dibunuh di tempat lain sebelum dicampakkan di lokasi berkenaan.
"Keadaan mangsa ketika ditemui berseluar pendek dengan kakinya diikat dengan tali nilon merah terus ke leher.
"Mayatnya dihantar ke Hospital Putrajaya untuk bedah siasat," katanya.
Setakat ini pihak polis masih meneruskan siasatan bagi mengenal pasti identiti mangsa terbabit dan siasatan dilakukan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.
MAYAT seorang lelaki ditemui di kawasan semak tapak pembinaan di Presint 12, berhampiran Lebuhraya Persiaran Utara, Putrajaya, pagi tadi.
Saksi kejadian ini diminta menghubungi Rakan Cop Polis KL ditalian 03-21159999 bagi membantu siasatan.

No comments:

Post a Comment