Search This Blog

Wednesday, January 13, 2016

Pistol pengawal peribadi dirampas

Kuala Lumpur : Pistol milik pengawal peribadi ahli perniagaan bergelar Datuk yang terbabit dalam kejadian tembakan di Jalan Empat, off Jalan Chan Sow Lin, Isnin lalu dirampas buat sementara waktu untuk tujuan siasatan.
Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Tajuddin Md Isa berkata, meskipun pengawal peribadi berusia 20an itu memiliki lesen menggunakan senjata api namun siasatan masih dijalankan.
Katanya, polis sedang menyiasatnya ekoran daripada tindakan dia melepaskan tembakan yang mengenai seorang suspek yang cuba menetak ahli perniagaan dan orang awam.
"Kami sudah merakam keterangan pengawal peribadi berkenaan dan pistolnya jenis Glock 19 juga sudah dirampas untuk tujuan siasatan.
"Kejadian berkenaan dipercayai berpunca daripada persaingan perniagaan dan keterangan suspek pula akan diambil selepas dia stabil dan mampu bercakap," katanya kepada pemberita ketika ditemui di Majlis Serah Terima Tugas Pengarah Eksekutif dan Pengarah Perkhidmatan Polis Sekretariat Aseanapol di sini, hari ini.
Dalam kejadian 9.30 pagi Isnin lalu, seorang penjenayah cedera ditembak di dada sejurus menyerang ahli perniagaan barangan lusuh dan logam bergelar Datuk yang bersarapan.
Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 13 January 2016 @ 12:36 PM


ANGGOTA polis melakukan siasatan di tempat kejadian pada 11 Januari lalu.
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/106994#sthash.wnq2ZoYx.dpuf

No comments:

Post a Comment