Search This Blog

Tuesday, January 19, 2016

Penyamun rumah mewah diberkasMohd. ADNAN (dua dari kanan) menunjukkan barangan kemas dan senjata yang dirampas di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Selangor, Shah Alam semalam.


SHAH ALAM – Polis percaya dapat menyelesaikan lebih 50 kes samun rumah mewah di sekitar Lembah Klang dan Negeri Sembilan sejak tujuh tahun lalu yang didalangi seorang rakyat Indonesia berikutan tertangkapnya lima lelaki di tiga lokasi ber­asingan baru-baru ini.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor, Datuk Mohd. Adnan Abdullah berkata, ke­semua suspek berusia antara 32 dan 44 tahun ditahan menerusi Op Rantau oleh pasukan khas yang ditubuhkan bagi menyiasat kes-kes samun tersebut.
“Pasukan khas ini ditubuhkan bagi menyiasat beberapa kejadian samun rumah mewah di daerah Kajang termasuk terbaharu melibatkan rumah seorang pengarah syarikat di Country Heights yang disamun empat lelaki bersenjata yang melarikan 22 utas jam tangan dan barangan kemas bernilai RM100,000 pada 12 Januari lepas.
“Susulan kejadian di rumah pengarah syarikat itu, pasukan khas ini giat mencari maklumat dan akhirnya berjaya menahan tiga lelaki warga Indonesia ber­usia 32 hingga 42 tahun di Flat Persiaran Desa Serdang kira-kira pukul 7.30 petang pada hari sama,” katanya pada sidang akhbar di sini semalam.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0119&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_07.htm#ixzz3xgvhAuxt 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment