Search This Blog

Tuesday, January 5, 2016

Kereta mewah, wang RM20,000 lesap

Melaka: Suami isteri kerugian hampir RM500,000 selepas sebuah kereta mewah, telefon bimbit dan wang tunai RM20,000 dilarikan seorang lelaki di Taman Melaka Raya di sini, semalam.
Dalam kejadian jam 9.40 pagi tadi, kedua-dua mangsa berusia lewat 20-an yang juga pemilik salon dandanan rambut baru tiba di premis di lokasi dan membuka pintu belakang salon apabila didekati seorang lelaki.
Menurut sumber, ketika isteri mangsa sedang membuka pintu belakang premis, seorang lelaki turun dari pikap Mitshubishi Triton dan mengacukan sesuatu seperti senjata api di bahagian pinggang dan mengarahkan dia menyerahkan telefon bimbit.
"Isteri mangsa menurut arahan sebelum dia diarah menaiki kereta mangsa BMW X4 dipandu suaminya (mangsa).
"Suspek kemudian mengarahkan suami mangsa memandu ke Jalan Semabok dan mengarahkan mereka turun sebelum melarikan kereta yang mempunyai wang tunai RM20,000 kutipan perniagaan selama empat hari lalu," kata sumber.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Melaka Tengah Asisten Komisioner Shaikh Abdul Adzis Shaikh Abdullah berkata, kes itu disiasat mengikut Seksyen 329/397 Kanun Keseksaan kerana rompakan bersenjata.
Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 4 January 2016 @ 8:20 PM


Bahagian belakang salon dandan rambut di Taman Melaka Raya, tempat seorang lelaki menyamun sepasang suami isteri. - Foto MUHAMMAD HATIM AB MANAN
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/104806#sthash.zURjewB9.dpuf

No comments:

Post a Comment